Ámokfutás egy belgiumi bölcsödében

bloody.jpg

Három gyermeket és egy felnőttet késelt meg egy őrült pénteken a belgiumi Dendermonde egyik bölcsődéjében, valamint  tizenegy gyermek és két felnőtt is megsebesült az esztelen mészárlásban. A fekete-fehérre sminkelt arccal a helyszínre érkező  férfi azzal a fedő sztorival lépett gyermekmegőrző recepciósához, hogy kérdeni akar valamit a helyi alkalmazottaktól.

Ez után két teremben az ott tartózkodókat késsel támadta meg,  és szinte mindenkin sebet ejtett, mielőtt kerékpáron elmenekült. Néhány kilométerrel odébb tartóztatták le. A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a harmincéves férfi nem állt pszichiátriai kezelés alatt, és nem volt alkohol vagy kábítószer befolyása alatt sem az országot sokkoló bűntény elkövetésekor - írta az MTI. Megtalálták a gyilkos fegyvert, egy közel 30 centiméteres kést, de a tett indítékairól egyelőre nem tudnak részleteket. Közvetlen kapcsolatban nem ált a bölcsődével, de helyi lakos volt.

Belgiumban ez az első halálos támadás oktatási intézményben. Tavalyelőtt ugyanakkor egy Genti iskolai késelésben két diák megsebesült, tavaly pedig Antwerpenben szúrta meg egy diák életveszélyesen egyik társát egy középiskolában.
 

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Új törvény kell!

Sajnálatos eset, mindenki sajnálatát fejezi ki az ehhez hasonló eseményekkel kapcsolatban, de a vajon a törvény, miért nem biztosít lehetőséget az állampolgárok részére az önvédelemre?
Ezekben az esetekben ami, sajnos egyre sűrűbben előfordul az elkövetők, honnan szerzik a bűncselekmények elkövetéséhez az eszközöket? Az esetek többségében illegális fegyverekkel követnek el gyilkosságokat!
Nekem, mint állampolgárnak jogom van megvédeni magam, családom, de akár egy bajba jutott polgártársamat is, csak a törvény nekem, mint törvénytisztelő állampolgárnak nem ad lehetőséget azokkal a bűnözőkkel szemben, akik illegális fegyverekkel törnek az életemre, vagy akármelyik polgár életére.
Sürgős változásra van szükség! Ha a fegyvertörvény magába foglalná, az állampolgári jogon alapuló önvédelmi fegyvertartást meghatározott feltételek mellett, mint pl: minden 22-életévét betöltött, büntetlen előéletű, megfelelő képzettséget igazolni tudó polgárok, vásárolhatnának maguknak önvédelmi lőfegyvert, amit értelem szerűen regisztrálnának a nevén és teljes felelősséget az adott polgár vállalná.
Ez az Egyesült Államokban egyébként kiválóan működik. Ha valaki mégis megpróbál betörni egy ottani lakásba és a lakástulajdonos keresztüllövi, jogos védelmi helyzetben semmi elmarasztalás nem éri a tulajdonost, így azok a bűnözők is tisztában vannak azzal, hogy esetleg egy adott rablás az életébe is kerülhet. Ez elrettentő erejű megelőzés.
A másik példa erre Izrael lehet, persze az állandó háborús helyzet miatt minden polgár egyben tartalékos is és ha a terroristák megpróbálnak véghez vinni egy akciót akár egy polgár is lelőheti, megelőzve egy súlyosabb vérontás kialakulását.

biztonsági intézkedés a bölcsödében?

Itthon sem tudok arról hogy ilyen intézményekben lenne akár csak egy recepciós is, nekem van óvodás korú gyerekem, de ott is csak egy "rigli" van az ajtón jó magasan hogy a gyerekek ne tudjanak kijönni,de be az megy aki akar, sajnos! Mondjuk idáig eszembe sem jutott hogy bárki ilyen kegyetlen szándékkal vagy elborult elmével menjen egy ilyen helyre. Szörnyű tragédia ez sok ember számára.Minden esetre azért elgondolkoztató a jővöre nézve,hogy milyen világ kezd kialakulni, vagy már javában benne vagyunk!

újabb fejlemény a gyilkosról

Sziasztok,

egy belga ügyész szerint a gyilkos ámokfutó gyanúsítható még egy 73 éves, Dendermonde közelében élő asszony meggyilkolásával. Az eset 10 napja történt.
A gyanúsított egyelőre nem működik közre a nyomozókkal.
Gondolom, sokan szeretnénk szóra bírni...
Jóéjt,
H80

A rendőrségi

A rendőrségi kihallgatások alapján a hatáságok úgy nyilatkoztak, hogy az elkövető nem állt sem pszichiátriai kezelés, sem alkoholos befolyásoltság alatt, de indokáról nem nyilatkozott.
Ráadásul golyóálló mellényt viselt és csomagjában további intézmények címeit tartalmazó papírt találtak egy balta társaságában.

Amikor először olvastam a híreket, nem mondom, hogy humanista cselekedetek képei lebegtek a szemem előtt. Szerencséje, hogy nem én döntök a sorsáról.

De azt se értem, hogy hova tették a szemüket a recepción? Persze kedves furcsára festett arcú úriember, menjen csak be a gyerekek közé!
Nyugodtan, minket nem érdekel, hogy ki sétálgat be a ránkbízott gyerekek közé. Nem lényeg.

Elképesztő és megdöbbentő...

Úgy olvastam, hogy más források szerint pszihiátriai kezelés alatt állt az elkövető. Az is nagyon elgondolkodtató, hogy egyáltalán nincs beléptetés az ilyen intézményekben. A beléptetés alatt nem feltétlenül mágneskaput gondolok, csak egy képzett recepcióst, aki ismeri esetünkben például mind a 18 gyermek szüleit, vagy azokat a hozzátartozókat, személyeket, akik a gyermekeket vihetik, hozhatják stb. A nyitott társadalmak humánus elfogadó gondolkodásmódja sokkal sebezhetőbbnek tűnik, mint eddig gondoltuk. Az eddig megismerhető információk alapján a támadó úgy ki volt sminkelve, mint egy sátánista zenekar tagja. Utólag persze könnyű okosnak lenni, de feltétlenül le kell vonni a konzekvenciákat...

no more spam