Romákra lőttek Kislétán - egy halott

Agyonlőttek egy 45 éves roma asszonyt Kislétán, a lánya megsebesült. A támadók sörétes puskával lőttek. A megyei rendőrség helyszínelői mellé megérkezett az NNI is.

Rendezett életet élő, higgadt személyiségű elkövető, elkövetők állhatnak a gyilkosságok hátterében - nyilatkozta Végh József kriminálpszichológus, nyugalmazott rendőr alezredes. A szakértő szerinti, a mostani bűncselekmény beilleszkedhet a korábbi, romák ellen elkövetett fegyveres támadások sorába. Erre utal például, hogy Kislétán csakúgy, a korábbikahoz hasonlóan, vadászfegyverrel lőttek a romákra, ismételten egy olyan településen, amelyhez közel van az autópálya.

Végh József szerint a rendőrségnek még bizonyítania kell, hogy ez az eset is sorozatgyilkosság része. 

A rendőrség a romák elleni támadások miatt külön nyomozó csoportot hozott létre és 50 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.  A nyomozás vezetői Magyarországra hívták az FBI profilalkotóit, a nyomozást előmozdító eredményt eddig azonban még nem sikerült elérniük.

Végh József szerint ez a tény is azt erősíti, hogy az elkövető jól képzett, az intelligens,és valószínűleg rendezett életet él, és nem lóg ki a környezetéből.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ejnye

Úgy hallottam,hogy a nyomravezetői díj már 100 millió Ft. Remélem,minél előbb elkapják a tetteseket és ha igen,akkor már csak a halálbüntetést kellene visszaállítani, nehogy a 30+ év börtön,amit kaphatnak,jólessen nekik.

Nyugdíjra gyűjtök

jelek! Te vállalkozó szellemű emberkének látszol!
Remélem igazam van?!

Zsolt

Nem túl sok a közkézen

Nem túl sok a közkézen forgó információ, mindenesetre az eset szomorú.

-Hogy a két eset összefügg e ezt nem tudnám megmondani:

A politikai indítékot nem zárnám ki mint feltételezést de a szélsőjobbos radikális csoport eshetőségét sem -magánvélemény és feltételezés.
Éppen ezért Inkább tudok kérdéseket felvetni, mint információk alapján megállapításokat tenni...tehát:

Kisléta és Tatárszentgyögy -ismeretség távoli rokon uzsora?
5-ös út 471 es út 4 -es főút> Budapest v. Pest megye valószínű. Gyorsan eltűnni-elkeveredni, mellékúton továbbmozogni.

Tatárszentgyörgy- mindig ami szúrja a szemét-falopás miatt (nem az áldozat)sportos külsejű családapa: Pestre járt dolgozni a sógorommal
-utána feltűnő kitérés;Kisléta-három lövés hangjára ébredtek fel valóban vadászfegyver?- pumpás v. öntöltő 5 lőszerig melyet a vadásztörvény 3-ra csökkentett.Ólom v. acélsörét -sörétátmérő -az elkövető jól képzett-távolság -magnum kaliber??? Intelligens: kevés ballisztika -huzagolatlan cső miatt, ujjlenyomatot v. hajszálat nem feltételezek. Egy v. több személy gyanúsított esetleg bűnszervezet?-két pár lábnyom vezetett el az épülettől?
A keréknyomok, ha maradt tengelyterhelés valószínű nem bérelt v. saját bejegyzett autó, teljesítmény? garázs és műszaki ismeretek? orr v. farnehéz
Nem valószínű h. bejegyzett fegyver-az egyezéseket ellenőrizni amennyiben szűkíthető a csőhossz kaliber távolság- becsapódás sebessége.

-nem érkeztek hozzájuk fenyegetések- szándék.
-apja roma, anyja magyar paraszti családba született?-Kisléta?
Lőszerek egyezése- több gyanúsított? vezető? két fegyveres?

-remélem így is tudtam valamit segíteni.

Zsolt

Inteligens

a megoldás vagy az ember? Vagy aki megtanította rá? Inkább a helyszínválasztás, azzal rátapintottál

Testőr?

Hát annyit azért segíthetek a nagy vállalkozásodhoz, hogy az ellenségkép árnyalata fehér! Ha magához tér a lány majd megerősíti. Így már szűkül a kör?

Válasz Zsoltnak

Tisztelt Zsolt! Nem ez az a fórum, ahol a rendőrség munkáját segíteni tudod az elemző gondolataiddal, vagy kérdésfelvetéseiddel. Célunk az ilyen jellegű információk közzétételével az, hogy kifejezzük támogatásunkat a bűnüldözők felé és felháborodásunkat, ellenszenvünket az elkövetők felé. Valamint az élet és vagyon védelmének joga és fontossága mellett letegyük a voksunkat újra és újra. Persze, ha a közétett információk segítik az elkövetők kézrekerülését, az nagyszerű. De a helyzetet tovább bonyolítani azt nem szeretnénk. Üdvözlettel, Csaba

Köszi

Köszi a bűnüldözők nevében, az elkövetők meg biztos elgondolkoznak a dolgaikon, hogy ezt itt megbeszéljük. :(

Elgondolkoznak?

Vajon remeg e a kezük mostanság, mert a legtutibb öröklakás a minimum amit ezzel a lottószelvénnyel kiváltottak.
+Ha én ennyit tudok kibogozni anélkül hogy rendőr lennék, vajon mit tudhatnak azok, akik nem kérdeznek hanem a megfelelő eszközök segítségével megállapításokat tesznek. Helyszín? Vagy kocsmai beszélgetések alapján vagy inkább csak a helyszín előnyeit nézik, kerülik Pestet, nem akarnak sokat kockáztatni, csak ölni.

Vajon miért rendesen dolgozó romák a célpontok, akiket a környezetük is kedvelt?...politikai utalást v. feltételezést ebben az ügyben nem akarok tenni ...hogy ilyet tenni terrorizmus, bűnszervezet...Igen az!

Zsolt

no more spam