Megint egy pénzszállító rablás

Pénzszállító autóra támadtak az M1-es autópályán, Bicske térségében.

Megtámadtak egy pénzszállító autót az M1-es autópályán, Bicske térségében. A két rabló a kiérkező rendőrökre is rálőtt. Egy sötét kombi Audit keres a rendőrség. Kétmilliós a vérdíj

A sztrádán sorozatlövésekkel kényszerítettek megállásra egy Budapest irányába tartó pénzszállító. A sofőröket kiszállították az elkövetők és megkísérelték az autó hátuljának felfeszítésével a pénzt megszerezni.

A támadás mellett elhaladó járművezetők értesítették a rendőrséget. A két autópályás járőrre azonnal tüzet nyitottak miután megérkeztek a helyszínre. Több lövés érte a szolgálati autó motorháztetejét, szélvédőjét. Az egyik járőr a jobb oldali ajtón át kiugorva a szalagkorlát mögött talált fedezéket, társa a vezetőülésből hajolt el jobbra. A berobbanó üvegszilánkok megsebesítették. Társa, valamint a pénzszállító sofőrje és a pénzkísérő nem sérültek meg. A járőröknek nem volt idejük használni fegyverüket.

A támadás után a két ismeretlen férfi egy sötét színű Audi kombival menekült el a helyszínről. A támadók - mivel azt hitték, hogy rendőri erősítés érkezett - egy Győr felé tartó, menekülteket szállító rendőrségi teherautóra is tüzet nyitottak, a kocsit egy lövedék eltalálta, de senki nem sérült meg. A páncélautóban lévő pénzhez nem sikerült hozzáférniük.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tipikus bűnözői magatartás

Szerintem az ilyen erőszakos cselekmény elkövetése és a helyzet totális, erőszakos kontroll alatt tartása egy tipikus bűnözői magatartás. Nem feltétlenül szükséges, hogy drog hatása alatt álljon az elkövető. Viszont éppen azért, mert tipikus bűnözői magatartás, ez könnyen köthető egy adott bűnözői körhöz is. Vagyis a rendőrségnek ez egyben támpont is lehet a felderítésnél.

Gávay Zoltán

Drog

Szerintem is előfordulhat, hogy drog hatására, vagy annak hatása alatt követnek el bűncselekményeket. Lényegesen nehezebb kezelni az olyan szituációkat, ahol a nagyobb bátorságot a drogtól várják az elkövetők. Mentálisan és fizikailag is fel vannak pörögve. Hallottam olyan sztorit, hogy a rendőrökre támadó drogost négy mellkaslövés után csak a fejlövés állított meg.

Folyik a vizsgálat

Elgondolkodtató ez a barbár stílus. Hát nem a rablókon múlt, hogy mindenki túlélte. A hírekből megismert ballisztikai vizsgálatok szerint a pénzszállító autóra és a rendőrautóra leadott lövések akár halált is okozhattak volna a becsapódások helye alapján. A pénzszállítóra kb. 40, a rendőr autóra 20 lövést adhattak le, sorozatlövéssel. Feltételezhető, hogy kalasnyikovval tüzeltek, de a pénzszállító fülkéjébe nem hatoltak be a lövedékek. Folyamatban van az összesen kb. 40 órányi videó anyag kielemzése, amelyet az autópályák, sebességmérők és benzinkutak kamerái rögzítettek. Fontos megjegyezni, hogy a rendőrautóra leadott lövések mellkast, nyakat vagy fejet érhettek volna. Az elkövetők gondolkodás nélkül tüzet nyitottak a helyszínre érkező rendőrökre. (foto: MTI)

no more spam