Páncélozott Mercedese mentette meg a csecsen klánvezért

Isza, a csecsenföldi Jamadajev-klán jelenlegi feje autóbalesetet szenvedett vasárnap Moszkvában, és nem tartja kizártnak, hogy merényletet próbáltak ellene elkövetni.

Jamadajev nem sérült meg, mivel Mercedes 600-S típusú autóját páncélozott karosszériával szerelték fel. A baleset okozója vélhetően egy Nissan Almera volt, amely kivágott a szembejövő sávba.

A négy Jamadajev-fivér az első csecsenföldi háborúban még az oroszok ellen harcolt, de később átállt. A legidősebb, Ruszlan az Egységes Oroszország párt csecsenföldi szervezetének vezetője volt, amíg tisztségét át nem adta Ramzan Kadirov elnöknek, majd a duma képviselője lett, de később e tisztsége is megszűnt. Ruszlan kocsijára tavaly szeptemberben, fényes nappal tüzet nyitottak, alig néhány száz méterre az orosz kormány épületétől. Jamadajev tíznél is több lőtt sebet szenvedett, s a helyszínen meghalt, míg a vele lévő Szergej Kizjun tábornok, Csecsenföld volt katonai parancsnoka túlélte a kapott hét lövést. Idén szeptemberben az ügyben vádat emeltek egy Aszlanbek Dadajev nevű csecsenföldi lakos ellen, akit egy bankár és testőre meggyilkolásával is vádolnak.

no more spam