XVI. Benedek pápa elleni támadásról

A "támadás" pillanata

Kórházba vitték azt a 25 éves olasz-svájci kettős állampolgárságú nőt, aki megpróbálta megragadni XVI. Benedek pápát a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott karácsonyi éjszakai mise előtt – közölte pénteken a pápa szóvivője, Federico Lombardi.

Lombardi atya újságíróknak elmondta, hogy ugyanarról a nőről van szó, aki a tavalyi éjféli misén szintén átugrott a korláton, de akkor nem sikerült elérnie a pápát, s a biztonságiak simán a földre szorították.

A mostani dulakodásban a nőnek sikerült megragadnia XVI. Benedek öltözékét, a pápa elvesztette egyensúlyát és a földre bukott, kisvártatva azonban felegyenesedett és folytatta útját, mintha semmi sem történt volna. A helyszínen lefogott nőt kihallgatták, s állítólag azt mondta, hogy csak át akarta ölelni a pápát.

Pénteki hivatalos közleményében a Vatikán leszögezte, hogy a „mentálisan instabil” Susanna Maiolo fegyvertelenül követte el tettét. A nőt őrizetbe vették, s egy meg nem nevezett egészségügyi intézménybe vitték „a szükséges kezelésre”.

A tumultusban combcsontját törő Roger Etchegaray francia bíborosról a pápai szóvivő elmondta, hogy bár a 87 éves férfit meg kell majd műteni, állapota nem súlyos.

 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Re:

Szertintem is gyors volt a testőr. Az NFL-s hasonlat tökéletes. A megelőzés, felderítés egy picit hiányos lehetett. Hogyan lehetet egy ilyen nagy és ünnepélyes misére bejutnia egy korábbi elkövetőnek?
Ejnye-bejnye... Valaki megjegyezhetné az arcát vagy a nevét vagy mindkettőt. E-L-L-E-N-S-É-G-K-É-P!

NFL

Ezen a linken található a hölgy régebbi próbálkozása. http://www.youtube.com/watch?v=crakzGYqujk
Egyik felvételből sem úgy tűnik mintha meg akarta volna ölelni a pápát, kicsit nagy lendületet vett hozzá.
A mostani akciónál kicsit lekésett a kollega, nézhetné az american football közvetítéseket, hogyan kell megvédeni az Offensive Tackelnek az irányítót.

no more spam