Lövöldözés a frankfurti repülőtéren

Lövöldözés a frankfurti repülőtéren

Lövöldözés volt szerdán a frankfurti repülőtéren, két ember meghalt, legalább egy pedig súlyosan megsebesült.

Rendőrségi közlés szerint egy 21 éves koszovói férfi tüzet nyitott egy amerikai katonákat szállító buszra. A buszvezető és egy katona meghalt, legalább egy ember pedig súlyosan megsebesült. Egyelőre nem tudni, hogy hányan tartózkodtak a buszon.

A rendőrség azt sem tudja, hogy a támadó miért követte el a tettét a repülőtér 2-es termináljának nyilvános részén. Az őrizetbe vett támadónál egy kést is találtak a rendőrök.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

EU

A neten olyan információt olvastam, hogy muszlim vallású volt az elkövető és az iraki/afganisztáni háború miatt támadt rá az amerikaiakat szállító buszra. Véleményem szerint biztonsági tényező a muzulmán vallású emberek nagy számú be és letelepedése Európába. Mivel elég zárt közösséget alkotnak sajnos nem lehet tudni, hogy ki a ténylegesen munkát vállaló és ki az akinek a jelenléte biztonsági kockázatot jelent. Én egy vidéki megyeszékhelyen lakom, ahol most két iskolát és egy óvodát fog bezárni az önkormányzat. A megyei hetilapban megjelent, hogy az óvoda épületét egy orvos csoport szeretné kibérelni, persze a város nyelve tudni véli, hogy az orvos csoport a nem kis létszámmal jelen levő arab orvosokat jelenti akik között több olyan is van aki komolyan gyakorolja a hitét. A "rossz nyelvek" szerint muszlim imaház fog létrejönni. Mi erről a véleményetek, jelent-e ez biztonsági kockázatot? Előre is köszönöm.

no more spam